ØGET INTERESSE FOR BÆREDYGTIGE RENOVERINGER AF BADEVÆRELSER

I Danmark bliver det mere og mere populært at få præfabrikeret de installationer, som skal få badeværelset i hjemmet til at fungere. Modulett leverer vådrumsmoduler direkte til byggepladsen, som kan monteres med det samme, og virksomheden oplever lige nu stigende efterspørgsel efter tidsbesparende renoveringer.

øget_interesse

Betyder det noget, hvordan man udskifter faldstammer og vandinstallationer, når man renoverer badeværelser i etageejendomme? Ja, det gør.

Det mærker især Modulett, der producerer vådrumsmoduler i 100% genanvendeligt aluminium og som lige nu oplever mærkbar øget interesse. Deres løsninger sparer tid, og bidrager til en mere bæredygtig renovering. Det appellerer både til bygherrerne, rådgiverne og entreprenørerne, fortæller forretningsrådgiver hos Modulett, Anders Hørlück:

”Der er ingen tvivl om, at danskerne køber mere ind i bæredygtighed nu. Det gælder også, hvad angår renovering af boliger. Flere vil være med til at tænke på fremtiden, og det kan vi mærke. Vi oplever en stor efterspørgsel på bæredygtige løsninger, der samtidig sparer tid, når der installeres,” siger Anders Hørlück.


Moduletts løsninger bliver tilpasset det konkrete renoveringsprojekt og det gælder uanset, om det er en delvis renovering eller en totalrenovering af badeværelserne. Det gør en forskel, ifølge Anders Hørlück.

”Vi leverer modulerne til byggepladsen, montageklart fra fabrik med interne rør, plads til vandmålere, samt cisterne forberedt til hængetoilet og klar til stige rør og faldstamme. Det giver en mere effektiv proces, og er en god forretning for kunderne, fordi processen er nem for dem og det er også økonomisk fordelagtigt, fortæller han”.

Mod grønnere løsninger

I maj indgik Folketinget boligaftalen, der frigav 453 projekter til i alt 18,4 milliarder kroner fra Landsbyggefondens venteliste. Det har sat skub i efterspørgslen på innovative og bæredygtige løsninger til renovering af almene boliger.

Klima-, energi, og forsyningsminister Dan Jørgensen udtalte i forbindelse med aftalen, at han ser den massive boligaftale som et skridt på vejen til et strukturelt skifte i tilgangen til renoveringer af almennyttige boliger. Aftalen sikrer, at man kan få afprøvet fremtidens bæredygtige løsninger, der kan få stor betydning for den grønne omstilling på længere sigt.

Bygherrerådgiver Flemming Eibye har brugt Moduletts præfabrikerede moduler i flere af sine byggerier. Da alle gamle installationer skulle udskiftes i den gamle Københavner-ejendom, Kooperationens Hus på Vesterbro, valgte Flemming Eibye Modulett som leverandør:

”Vi bliver alle sammen mødt med krav om, at vi skal tænke på bæredygtighed. Så det er vigtigt, at vi opfylder de krav og kvaliteter, der er påkrævet og som sikrer, at vi lever op til det kvalitetsmæssige niveau. Det gør Modulett”, siger Flemming Eibye.

STORT RENOVERINGSBEHOV

Almene boliger udgør omkring 20% af den samlede boligmasse i Danmark, og der findes et stort behov for renoveringer af de boliger, som er opført i perioden fra begyndelsen 1940’erne til slutningen 1970’erne. I denne periode er ca. 280.000 boliger i alt opført, og derfor indeholder behovet for renoveringer et stort potentiale for energibesparelser.

Reducerer tidsforbruget på ejendommen

Hos Modulett viser erfaringen, at brugen af præfabrikerede moduler fjerner mange af de genér, som ellers typisk er forbundet med VVS-installationer. Dertil kommer, at Modulett leverer omkostningsfri sparring og dialog, optegning i 3D visualisering og bidrag til prøvebadeværelse uanset om sagen tilfalder Modulett. Det betyder i praksis, at kunderne sparer på både tid og støj.

Det gælder for rådgiveren i selve projekteringen og for bygherren i det konkrette tidsforbrug på stedet. Flemming Eibye, ejer af Eibye Rådgivning, er enig. Han vurderer, at han reducerer tidsforbruget på ejendommen med i hvert fald 20-25% ved brugen af Moduletts produkter:

”Når du laver en traditionel løsning, så bruger du tid på at pille det fra hinanden, bygge det hele op og samle det. Det er normalt meget tidskrævende at måle op, skære rør til og samle rør. Med Moduletts system er det tilskåret og tilpasset til hver etage. Du monterer det, og så skal du bare samle rørene, før tingene er klar til drift. Det optimerer processen markant, siger Flemming Eibye.

Det første projekt, men ikke det sidste

Jesper Hågensen er entreprenør for Finn L & Davidsen, og han har også gjort sig gode erfaringer med præfabrikerede moduler i forbindelse med renoveringen af Lufthavnsparken i Kastrup.

”Modulett-løsningen er lavet i høj kvalitet, og kassetten kan leveres efter mål og tilpasses ethvert renoveringsprojekt” siger Jesper Hågensen, som også fortæller, at han vil fortsætte med at arbejde med Moduletts produkter.

”Lufthavnsparken var det første projekt, men bestemt ikke det sidste. Vores montører er meget positivt stemt overfor arbejdet med Modulett og resultatet er flotte nye badeværelser med skjulte installationer, der er beskyttet mod vand fra bad”, siger Jesper Hågensen.

KONTAKTER
Modulett:
Anders Hørlück, forretningsrådgiver
anders@modulett.dk
Tlf: (+45) 40 60 48 31

Eibye Rådgivning:
Flemming Eibye, Ingeniør, ejer og direktør
fei@eibyeraadgivning.dk – +45 28802458

Finn L. & Davidsen A/S:
Jesper Hågensen, autoriseret VVS installatør og beregner
Jesper@fld.dk

Fordele ved renovering med præfabrikation

  • Præfabrikation fremtidssikrer drift- og vedligeholdelse af projekterne.
  • Præfabrikation anses som værende økonomisk fordelagtigt
  • Løsningen sikrer kvalitet, komfort og pladsoptimering.
  • Præfabrikation er en bæredygtig løsning. Modulett bruger eksempelvis 100% genanvendelige produkter.
  • Derudover medvirker præfabrikation mere effektive arbejdsprocesser og minimering af fejl på byggepladsen.