Strømpeforing af faldstammer - Forny faldstammens levetid

Med en strømpeforing af faldstammer i et etagebyggeri kan I forlænge faldstammens levetid uden at skulle udskifte selve faldstammen.

Hos Modulett kan I også finde specialfremstillede og fleksible vådrumsmoduler, der kan være den bedste løsning for jer, hvis jeres faldstammer har brug for en udskiftning.

Nogle af vores referencer

Hvad er en faldstamme?

Før vi giver jer et overblik over, hvad strømpeforing af faldstammer er, samt hvad det kan have af fordele, så dykker vi ned i hvad en faldstamme er.

En faldstamme er en nødvendighed i et etagebyggeri, da det er lodret afløbsrør, som leder spildevand fra hver enkelt lejlighed ned i kloakken. Man kan altså ikke undvære en faldstamme, da røret gør, at vandet kan ledes væk fra byggeriet.

Faldstammer i et etagebyggeri er lodrette, robuste rør, der sikrer, at beboerne i et boligkompleks kan komme af med spildevandet, når de eksempelvis benytter toilettet, håndvasken, går i bad eller vasker op.

Vedligeholdelse af faldstammer

Hos Modulett er vi eksperter i udskiftning af vandinstallationer og faldstammer i boliger og etagebyggeri, og vi specialfremstiller vådrumsmoduler i den bedste kvalitet. Vi foretager dog ikke strømpeforing af eksisterende faldstammer, men kan være behjælpelige med rørskjulerløsninger i form af vores vådrumsmodulløsninger. 

Vi er bekendte med, at mange beboelsesejendomme har gamle og nedslidte bygningsinstallationer og det samme gælder de tilhørende faldstammer og vandinstallationer. Disse nedslidninger kan forårsage utætheder og utilstrækkelig vandcirkulation. 

Vores specialister rådgiver både på mindre- og større komplekse renoveringsprojekter af badeværelser. Vi ser i samarbejde på den bedste løsning, hvad angår udskiftning af faldstammer. Eller, hvis det er strømpeforing af faldstammer i kombination  med udskiftning af vandinstallationer.

Hvad er strømpeforing af faldstammer?

Når man udfører en strømpeforing af faldstammer, fører man en imprægneret ‘strømpe’ af enten filt eller glasfiber ned i faldstammen. Selve imprægneringen består af kunstharpiks, og strømpen bliver ført ned i faldstammen ved hjælp af trykluft.

Ved en strømpeforing af faldstammer benyttes også en særlig type ballon, som holder strømpen udspændt.

Når strømpen sidder på den rette plads i faldstammen, pustes ballonen op, sådan at den presser strømpeforing ud i den gamle faldstamme – og dermed slutter helt tæt. 

Til sidst lukker man luften ud af ballonen, trækker den ud og dernæst hærdes strømpen indvendigt med varmt vand, damp og UV-lys. 

Hvad siger entreprenørerne og rådgiverne?

Forskellen på strømpeforing og relining af faldstammer

Hvis man ønsker at forlænge en faldstammes levetid, kan man både benytte sig af strømpeforing og relining, men hvad er forskellen så egentlig?

Begge disse metoder er alternativer til at udskifte faldstammer, men de fungerer på to forskellige måder. 

Den specifikke forskel ligger i selve renoveringsmetoden samt i typen af produkt, der anvendes til den indvendige belægning.

Ved en strømpeforing bibeholder man den gamle faldstamme og benytter en særlig type strømpe, der pustes ud i faldstammen ved hjælp af en ballon.

Når man udfører en relining af faldstammer, bibeholder man ligeledes de gamle faldstammer, som bliver renset, tørret og belagt med et jævnt lag coating af plastmaterialet polyuretan.

Udskift faldstammen med Moduletts vådrumsmoduler

Hvis ikke man ønsker at få foretaget en strømpeforing af etagebyggeriets faldstammer, så kan man også vælge at lave en udskiftning af faldstammer med Moduletts vådrumsmoduler. Med Moduletts specialfremstillede og fleksible moduler, får man ikke blot en bæredygtig kvalitetsløsning, man får også en lang række fordele uden merudgifter. 

Moduletts vådrumsmoduler leveres eksempelvis med en indbygget åbningslem, som gør, at beboeren kan aflæse målere, og samtidig kan ejendomskontoret komme til cisterne i tilfælde af reparationsopgaver.

Derudover er modulerne fremstillet i genanvendelige materialer, hvilket bidrager til den bæredygtighedsindsats, som Modulett har som en del af sin vision. 

Fordele ved Moduletts moduler

Hvis I vælger at foretage en renovering af badeværelserne i jeres etagebyggeri, kan det have forskellige fordele i det lange løb, hvis I benytter vores præfabrikerede vådrumsmoduler.

Først og fremmest er alle rør, målere og faldstammen gemt væk inde i modulet, og det indebærer, at rengøring omkring det væghængte toilet vil være væsentligt nemmere for beboerne. 

Ydermere har rørskjuling af faldstammer sine fordele i forhold til lydisolering, og beboere vil opleve færre gener med naboernes spildevand, når faldstammen skjules og isoleres. 

Hos Modulett tilbyder vi vores produkter hurtigt fremstillet og med nem montering, så I opnår en kort renoveringsperiode, hvilket er meget belejligt for beboerne, da det aldrig er nemt at stå uden badeværelse, når faldstammer og vandinstallationer skal udskiftes.

Kontakt os, og hør mere

Det kan altså have sine fordele at anvende Moduletts vådrumsmoduler i en udskiftning frem for at få foretaget en strømpeforing af etagebyggeriets faldstammer. 

Hvis I ønsker at høre mere om vores løsninger, er I velkomne til at booke et møde, hvor vi glædeligt vil demonstrere vådrumsmodulerne og de specifikke fordele for jer. 

Sammen kan vi finde frem til den bedste løsning, så kom gerne forbi vores showroom til en snak om faldstammer.

PRÆFABRIKERET

Fleksible og specialfremstillede vådrumsmoduler.

PLADSOPTIMERING

Mere plads med en bedre og pænere indretning af dine vådrumsmoduler.

DIT NYE BADEVÆRELSE

Langt mere funktionelt, rengørings- og vedligeholdelsesvenligt.

SAMARBEJDE

God kommunikation og samarbejde fra start til slut.

Kontakt

Vi vil helst demonstrere installationsskaktene for dig, hvad de indeholder, og hvor tidsbesparelsen ligger.

Aftal et møde, hvor du/I kan komme ind og se vores showroom.

Modulett A/S
Kirstinehøj 14, 1. sal
2770 Kastrup

Åben alle hverdage
kl. 8 – 16 (samt efter aftale)