Utæt faldstamme - Sådan undgår du skader i etagebyggeri

En utæt faldstamme kan være et væsentligt problem, da det kan have store konsekvenser for foreningens etagebyggeri på sigt. 

Hos Modulett leverer vi specialfremstillede og præfabrikerede vådrumsmoduler i den bedste kvalitet, der indeholder nye faldstammer, når en gammel utæt faldstamme skal udskiftes.

Nogle af vores referencer

Hvad bruges en faldstamme til?

Inden vi kommer ind på, hvad en utæt faldstamme kan have af konsekvenser, er det selvfølgelig væsentligt at forstå, hvad en faldstamme er.

En faldstamme er et særligt lodret afløbsrør, som leder spildevand væk fra de enkelte lejligheder i et etagebyggeri til afløbssystemet under byggeriet. 

Hvis en beboer i et etagebyggeri eksempelvis går i bad, benytter håndvasken, trækker ud i toilettet eller vasker tøj, er det faldstammerne i køkken og bad, der har til opgave at lede spildevandet ned i kloakken.

Det er derfor essentielt, at faldstammer ikke er utætte, da de forbinder alle lejlighederne, og det robuste og lodrette afløbsrør skal helst kunne holde længe, da det ellers kan forårsage skader på byggeriet.

En utæt faldstamme kan have konsekvenser

En faldstamme er et af de mest væsentlige knudepunkter i et lejlighedskompleks og særlig vigtig bygningsdel, da det er her VVS-installationerne forgrener sig.

Det er vigtigt, at problemerne fanges i opløbet, sådan at man kan nå at undgå alvorlige skader, inden de griber om sig og ender med mange uforudsete udgifter. En faldstamme skal være tæt og solid for sikkert at kunne aflede spildevandet.

Der er flere forskellige advarselssignaler, man skal være opmærksom på, hvis man gerne vil sikre sig, at en faldstamme ikke er blevet utæt, og det er derfor vigtigt, at du kender til disse. 

Hvordan ved du, om en faldstamme er utæt?

Hvis man har en utæt faldstamme i et etagebyggeri, kan det vise sig på flere forskellige måder. Typisk vil det vise sig i beboernes lejligheder, hvor våde pletter kommer til syne på væggen. 

Derfor er det også vigtigt at gøre beboerne opmærksomme på, at de selvfølgelig skal holde øje med sådanne vandskader, og man bør ikke vente på, at en våd plet bliver større, for at det kan have betydelige konsekvenser. 

Våde pletter på væggen kan nemlig tyde på, at en faldstamme er sprunget eller sprækket, og dermed er utæt. Mug på væggen kan også være et tegn på, at faldstammen er utæt, da en utæt faldstamme giver et fugtigt miljø i væggene. 

Udskift dine faldstammer med Moduletts løsning

Hos Modulett er vores mission at levere den bedst mulige bæredygtige løsning, når vi udskifter faldstammer i et etagebyggeri. Vi fremstiller, som tidligere nævnt, fleksible og specialfremstillede vådrumsmoduler til en lav pris, uden der er gået på kompromis med kvaliteten.

Hvis man har en utæt faldstamme kan det have alvorlige konsekvenser, men vi kan levere en løsning, der er holdbar, og som kan sikre jer en lang række fordele – uanset om der ønskes en mindre – eller komplet renovering af ejendommens badeværelser. 

Vores moduler er desuden fremstillet i genanvendelige materialer af høj kvalitet, hvilket bidrager til den bæredygtighedsindsats, som vi vægter højt i vores overordnede vision.

Sikkerhed med Moduletts vådrumsmoduler

En af de væsentlige fordele, der er ved Moduletts vådrumsmoduler, er sikkerheden. Alle rør og målere ligger inde i modulet, og de er dermed gemt væk, sådan at de ikke generer beboerens øje. 

I bunden af Moduletts vådrumsmoduler findes der en integreret støbeform, og denne fyldes med beton med en hældning ud mod rummet. Dette indebærer, at hvis der med tiden forekommer en utæthed på faldstammen eller vandinstallationerne, så kan vandet ved en lækage løbe ud på badeværelsesgulvet – og mod nærmeste afløb. 

Dette betyder også, at skader på etagedæk og bygning kan undgås, hvis I skulle være så uheldige at have en utæt faldstamme.

vedligeholdelse af installationer i modulet

En anden fordel ved Moduletts vådrumsmoduler er, at de leveres med en indbygget åbningslem, sådan at beboeren kan aflæse måleren, og samtidig kan ejendomskontoret komme til, hvis der skulle opstå reparationsopgaver. 

På den måde kan fremtidige reparationer undgås, og omkostningstunge VVS-udkald kan begrænses. Derudover er cisterne og WC-skål i vores moduler adskilt, så kun den ene af de to enheder kan udskiftes, hvis der skulle opstå behov for dette.

Moduletts vådrumsmoduler giver mulighed for nem aflæsning og vedligeholdelse af enheder. 

Vi er sikre på, at vi kan finde en god løsning til jeres etagebyggeri til en konkurrencedygtig pris.

Kontakt en specialist hos modulett

Hos Modulett vil vi meget gerne hjælpe jer med inspiration til en ny og bedre løsning, hvis I oplever problemer med gamle og utætte faldstammer, der har behov for at blive udskiftet, eller hvis I blot ønsker at høre mere om, hvad vores vådrumsmoduler kan

Vi vil meget gerne fremvise vores specielfremstillede moduler for jer, så I kan få en fornemmelse for, hvordan disse moduler kan fungere i jeres etagebyggeri.

Kontakt os i dag, så vi kan aftale et møde, hvor I kan blive meget klogere på, hvilke løsninger vi kan tilbyde jer.

PRÆFABRIKERET

Fleksible og specialfremstillede vådrumsmoduler.

PLADSOPTIMERING

Mere plads med en bedre og pænere indretning af badeværelset.

DIT NYE BADEVÆRELSE

Langt mere funktionelt, rengørings-
og vedligeholdelsesvenligt.

SAMARBEJDE

God kommunikation og samarbejde fra start til slut.

Kontakt

Vi vil helst demonstrere vådrumsmodulerne for dig.

Aftal et møde, hvor du/I kan komme ind og se vores showroom.

Modulett A/S
Kirstinehøj 14, 1. sal
2770 Kastrup

Åben alle hverdage
kl. 8 – 16 (samt efter aftale)