Vådrumsmembran og vådrumssikring - Alt du skal vide i 2024

Når man laver vådrumssikring er det værd at vide, om en vådrumsmembran er behøvet eller påkrævet. Der er nemlig forskel på belastningsklasserne. Læs mere herunder.

Nogle af vores referencer

Hvad er et vådrum, og behøver det en vådrumsmembran?

Et vådrum er et rum, der bliver påvirket af vand eller har en høj luftfugtighed. Man kan typisk kende et vådrum på, at der er et afløb i gulvet.

Vådrum er delt op i to slags zoner; en vådzone og en fugtzone. Vådzonen er det område, der dækker hele gulvområdet og de nederste 10 cm af væggen i et vådrum. En bruseniche er en vådzone, hvoraf de omkransende 50 cm også tæller med – med mindre der er faste vægge i brusenichen. Fugtzoner er alle andre områder i et vådrum.

Derudover ligger et badekar og en håndvask også inden for vådzoner. Har man et lille badeværelse, der måler under 3,25 kvadratmeter, vil hele rummet tælle som en vådzone. Dog er lofter og vægge, der er højere end 230 cm, ikke en del af vådzonen.

I en vådzone skal der laves vådrumssikring. Dette gøres for at mindske chancen for vandskader og skader i bygningens konstruktion. Til vådrumssikringen hører ofte en vårdrumsmembran med.

Står I og mangler hjælp til vådrumssikring, så kan vi hos Modulett hjælpe jer med vådrumsmoduler.

Vådrumsmembran og vådrumssikring

En vådrumsmembran og vådrumssikring er tæt forbundet, selvom en vådrumsmembran ikke er påkrævet, så er vådrumssikring et krav i alle vådrumszoner i alle bygninger.

En vådrumsmembran er et gummilag eller en form for plastfolie, der påføres områder, hvor der er særlig stor fugtighed. Dette gælder herunder badeværelser, hvor især brusekabinen vil have et krav om vådrumssikring.

Gummilaget males eller pensles typisk på, da vådrumsmembranen vil være i flydende form, før det påføres, med mindre man anvender folie. Dette skal sikre at vand og fugt ikke siver ned i konstruktionen af bygningen og gør skade. En vådrumsmembran skal have en minimumstykkelse på 1 mm.

En betingelse for, at man kan undvære en sådan vådrumsmembran er, at badeværelset skal tilhøre klasse L, og at konstruktionen under og omkring vådrummet, skal bestå af beton, da dette regnes for at være vandtæt i disse sammenhænge.

Hvad siger entreprenørerne og rådgiverne?

Klasser for vådrumssikring

Når man taler om klasser i forbindelse med vådrumssikring, så er der tre at finde:

  • Klasse L: her er der tale om en lav belastningsklasse, som betyder, at rummet bruges få gange dagligt til eksempelvis bad, og hvor der desuden er god udluftning. Et sådant rum med klasse L vil typisk være en privat bolig eller sommerhuse.
  • Klasse N: her har vi med en normal belastsningsklasse. Der vil i sådanne områder blive taget flere og længere bade, og ventilationen vil ofte være mangelfuld. Dette ser man typisk i etageejendomme eller lignende.
  • Klasse H: Her tales der om høj belastningsklasse. Disse typer rum udgøres typisk af storkøkkener eller produktionslokaler, hvor der dagligt rengøres med masser af vand og højtryksspuling.

Skal der laves vådrumssikring i dit hjem, og er du usikker på, om du behøver en  vådrumsmembran eller ej, så er det en god ide at få det undersøgt. Måske kan punkterne ovenfor give dig en ide om, hvilken klasse dit hjem tilhører.

Det er altid en god ide at rådføre sig med professionelle, når der skal lave renovering af badeværelse eller en ny vandinstallation, da vandskader ikke er sjove at have med at gøre, såfremt din vådrumssikring og vådrumsmembran ikke laves ordentligt.

Hos Modulett tilbyder vi de bedste løsninger for renovering af blandt andet vandinstallationer, og vi leverer specialfremstillede vådrumsmoduler af høj kvalitet fra Teknova. Står i derfor i en renoveringssag, så kontakt os for en snak med vores specialist.

Du kan også altid følge os på Facebook og LinkedIn. Læs desuden om vores eksterne samarbejdspartner Mooly der har omtalt Modulett af flere omgange i 2024.

Er du nysgerrig på at læse mere, så kan du her finde links til nogle af Moduletts forskellige link-samarbejdspartnere med henblik på at dele indlæg på Google. Her finder du blandt andet https://billigste-elselskab.nu/ som deler diverse indlæg omkring bæredygtige faldstamme-projekter og energioptimering for 2024.  

PRÆFABRIKERET

Fleksible og specialfremstillede vådrumsmoduler.

PLADSOPTIMERING

Mere plads med en bedre og pænere indretning af dine vådrumsmoduler.

DIT NYE BADEVÆRELSE

Langt mere funktionelt, rengørings- og vedligeholdelsesvenligt.

SAMARBEJDE

God kommunikation og samarbejde fra start til slut.

Kontakt

Vi vil helst demonstrere installationsskaktene for dig, hvad de indeholder, og hvor tidsbesparelsen ligger.

Aftal et møde, hvor du/I kan komme ind og se vores showroom.

Modulett A/S
Kirstinehøj 14, 1. sal
2770 Kastrup

Åben alle hverdage
kl. 8 – 16 (samt efter aftale)